Hop til indholdet.

To nye “IN MOTION” UHF-læsningssystemer fra Datamars

I forbindelse med Datamars’ 30-års jubilæum, lanceres to læsesystemer, der vil ændre hvordan UHF-teknologi bruges til at spore tekstiler.

  • den nye UHF OPEN TUNNEL: et “plug and play”-system, der er kompatibelt med stort set alle conveyorbånd. Tunnellen læser stakkede, foldede tekstiler med en hidtil uset nøjagtighed og er fuldstændig transparent for vaskeriaktiviteter.
  • den nye UHF PORTAL PLUS som repræsenterer en ny tilgang til at læse vogne ‘i farten’, uden at gå på kompromis med læsenøjagtighed eller fejllæsninger.

Mens UHF-teknologien giver mulighed for at læse hundredvis af chips per sekund og kan håndtere læseafstande på op til 8 m, er teknologien påvirket af signalrefleksion. Signalrefleksion kan føre til uønsket chip-læsning (fejllæsning), hvilket igen ville føre til forkert fakturering, optælling eller levering. Normalt er løsningen på fejllæsninger at anvende en metalafskærmning for at holde UHF-feltet inde i læsesystemet (for eksempel et UHF-kabinet eller lukket UHF-tunnel). Sådanne systemer er meget præcise, men har en tendens til at forsinke flowet i vaskeriet, da de tilføjer yderligere step i processen. De to nye In Motion UHF-systemer eliminerer denne flaskehals ved at læse chips, mens vognen eller stakken bevæger sig, uden at gå på kompromis med fejllæsninger.

Den nye UHF Portal Plus kombinerer læseniveauet for et kabinet med driftsvenligheden for en portal. Takket være dens evne til at filtrere fejllæsninger fra, kan Datamars’ UHF Portal Plus bruges til at læse vogne, pakket med stakke af rene tekstiler. UHF Portal Plus kan læse op til 500 stykker, ved almindelig ganghastighed. Det er den perfekte løsning til at læse et stort antal tekstiler på den rene side, men kan også bruges i alle andre områder, hvor stor volumen skal læses, uden at tekstil-flowet sinkes. For yderligere information om dette produkt, kan datablad downloades her.

Den nye UHF Open Tunnel er designet til at arbejde på stort set alle typer conveyorer. Det er det perfekte læsesystem til at læse pakker med rene tekstiler. Da tunnelen er helt åben, forstyrrer den ikke tekstil-flowet, og driften er gennemskuelig for vaskeprocessen. Fejllæsninger filtreres fra, ud fra software-algoritmer. Tunnelen tilpasser sig også automatisk til forskellige conveyorhastigheder. Bygget af letvægts-aluminium og rustfrit stål, kan den modstå de hårdeste vaskerimiljøer. For mere information om dette produkt, download databladet her.

Også i år har Datamars forbedret sine UHF-kabinetters hastighed, og har halveret tiden, i forhold til den forrige generation af Datamars UHF-systemer. Nu tager det gennemsnitligt kun 3,5 sekunder for Datamars UHF-kabinetters at læse en vogn med 1.000 stykker linned, og i et vaskeri, hvor kabinettet bruges ved fuld kapacitet, er det en fantastisk optimering på næsten 1 time pr. skift.

Takket være disse strategiske lanceringer, kan Datamars portefølje af læsesystemer nu ses som den bredeste på markedet og den indeholder forskellige produktkategorier, der kan leve op til alle kundebehov: portaler (hurtige og pålidelige; der er perfekte til volumenlæsning, både på ren og uren side), kabinetter (til læsning af hundredevis af tekstiler på få sekunder, med et uovertruffent præcisionsniveau), tunneller (til læsning af tekstilstakke efter foldning), conveyorsystemer (til læsning af beklædning på bøjler), bordplader og kombinerede systemer, UHF-HF-LF, til at hjælpe kunder, der er ved at overgå til nyere teknologier.

“Sidste år lancerede vi FT401, vores mindste UHF vaskeri-chip nogensinde, med det formål at chippen ikke skal bemærkes, når den anbringes i tekstilet. Vi følger den samme tilgang, når vi designer læsesystemer, så de let kan integreres i arbejdsgangen, uden at forstyrre vaskeprocessen. Vi vil gerne gøre teknologien så usynlig som muligt for brugeren.”, siger Julien Buros, Produkt- og Servicedirektør ved Datamars Textile ID. “Vi ved at vaskerier arbejder med stramme tidsplaner og at hvert sekund tæller. For et par måneder siden annoncerede vi det hurtigste UHF-kabinet, som kan læse op til 1.000 chips på bare 3,5 sekunder. Vi går nu et skridt videre med ‘In Motion’ læsesystemet, der er i stand til nøjagtigt at scanne vogne i bevægelse eller stakkede tekstiler.”.